Support changing default sort

shues

Original poster
Lifetime VIP Donor
May 21, 2010
10,072
NW Indiana
Within the last week or so, it seems like my default sort was changed to /?order=post_date&direction=desc but I don't know how I managed to change it. I would prefer if my default sort was /?order=last_post_date&direction=desc so that I can see recent replies near the top. How can I change it back?
 

Tony P

Volunteer Moderator
Moderator
Sep 13, 2015
1,794
Midwest, USA
@shues the site is going through some background and formatting changes currently, which is why it likely changed for you. I am not sure if that setting option will be added back.
 
Upvote 0

Jman423

Site Owner
Administrator
Sep 10, 2010
3,332
Auburn, AL
I didn't mean for that to happen. I'll look into it. The sort order was intended to remain the way it was previously.
 
Upvote 0

Jman423

Site Owner
Administrator
Sep 10, 2010
3,332
Auburn, AL
Is there a specific forum that you're seeing this behavior in? I'm not seeing the problem. The default sort order is "latest posts first, descending order".
 
Upvote 0

shues

Original poster
Lifetime VIP Donor
May 21, 2010
10,072
NW Indiana
Upvote 0

Jman423

Site Owner
Administrator
Sep 10, 2010
3,332
Auburn, AL
The defaults are all set correctly. The reason you're getting that sort order is because of the parameters in that URL you showed in your OP. Where are you seeing that?
 
Upvote 0

shues

Original poster
Lifetime VIP Donor
May 21, 2010
10,072
NW Indiana
To view the classified forums with the newest replies listed first, I found that I have to click the Filters drop down, where Sort By is already set to Last Message - Decending, and click Filter. Then the URL includes /?order=last_post_date&direction=desc .

Just viewing any of the classified forums, /?order=post_date&direction=desc doesn't show up on its own. That's just how things are sorted for me.

To even figure out what was happening, I had to click the Filters drop down, and change Sort By to First Message - Decending, and click Filter. I only did this to better describe what the problem is.
 
Upvote 0

Jman423

Site Owner
Administrator
Sep 10, 2010
3,332
Auburn, AL
Understood. I wonder if you need to clear your cookies for the site. Have you tried signing out and back in again? None of the defaults for the forums you've listed are incorrectly set, so I don't know what's causing your issue. When I go to those forums, I see it ordered correctly as you'd prefer.
 
Upvote 0

shues

Original poster
Lifetime VIP Donor
May 21, 2010
10,072
NW Indiana
I've cleared cookies, but there was no improvement. I've tried on a couple of other computers that I have never used to access the site before, also no improvement.

If I'm the only one having this problem, then please don't put any more effort into it. Thanks for looking into it this much already!
 
Upvote 0

Forum Statistics

Threads
51,849
Messages
440,214
Members
18,496
Latest member
Gellie65

About Us

  • Since 1997, eLightbars has been the premier venue for all things emergency warning equipment. Discussions, classified listings, pictures, videos, chat, & more! Our staff members strive to keep the forums organized and clutter-free. All of our offerings are free-of-charge with all costs offset by banner advertising. Premium offerings are available to improve your experience.

User Menu

Secure Browsing & Transactions

eLightbars.org uses SSL to secure all traffic between our server and your browsing device. All browsing and transactions within are secured by Sectigo SSL with high-strength encryption.