Fusion ILB Issue

Discussion in 'Feniex Industries' started by SRTDiver489, Oct 8, 2017.

  1. SRTDiver489

    SRTDiver489 New Member

    Hello All,

    I recently had a Fusion ILB installed, replacing 2 Whelen Avengers on the front headliner. The Fusion is a great ILB... However, upon activating the vehicle lights the Fusion is delayed and activates after all the other warning lights that are installed in the front and rear of the vehicle. Any idea as to what can be done to fix this issue? Everything is being run via a Whelen HHS.

    Thanks for the help!
     
  2. MtnMan

    MtnMan Senior Member

    Make sure the ILB red wire has constant +12V power.
     
  3. SRTDiver489

    SRTDiver489 New Member

    Thanks for the help! I figured the delay between the ILB and the rest of the vehicle would have a simple fix.

    I think this also explains why the installer was telling me I couldn't use the flood mode unless I had all the lights activated... I assume if I have them re-wire with constant power to the red wire then I can activate the flood mode on this bar without needing to activate all of the emergency lights as well?
     
  4. MtnMan

    MtnMan Senior Member

    I'd say you're correct on that.
     
  5. SRTDiver489

    SRTDiver489 New Member

    I appreciate the help, MtnMan! Looking forward to having a fully functional ILB...
     
  6. Yep. Like said above - you need to have the red wire to constant hot then you can trigger the other modes (flash, TD) and they'll fire up instantly.
     
  7. SRTDiver489

    SRTDiver489 New Member

    Thanks for the help!

    I had the installer connect the red wire to constant hot today, but there still seems to be a small delay. Not the huge delay like before, but still enough for me to notice when activating the front end.
     

Share This Page