Code 3 Z3 Smoking

Layne6288

Registered Member
Original poster
May 5, 2021
41
Ohio
I got this old z3 amp, but never thought i was able to use it because i didn’t have the right controller for it. I have a matrix controller, but the amplifier is for non matrix. I attempted to hook it up to power and test it out to make sure it didn’t work or would work. I hooked it up to the battery. I put the grounds on the battery, then the positives. When i put the positives on the battery it sparked a lot, it has never done this before so i didn’t know what had just happened. Soon enough i see smoke coming through the ports on the amplifier. Here’s a video. It left a burn mark on my battery port.
not sure why this happened but it did.
 

CD3

Veteran Member
May 25, 2010
386
USA, CA
Also, what wires did you put to 12v+, there are only 3 Red wires that are set for 12v+. And yes it is now a paperweight as tsquale said earlier.
 
  • Like
Reactions: tsquale and Tony P

Layne6288

Registered Member
Original poster
May 5, 2021
41
Ohio
Also, what wires did you put to 12v+, there are only 3 Red wires that are set for 12v+. And yes it is now a paperweight as tsquale said earlier.

I did all of the 12v+ wires and the ignition wire since that has to have power for it to run.
 

Forum Statistics

Threads
51,579
Messages
438,618
Members
18,412
Latest member
Polar_Bear_Charger_17

About Us

  • Since 1997, eLightbars has been the premier venue for all things emergency warning equipment. Discussions, classified listings, pictures, videos, chat, & more! Our staff members strive to keep the forums organized and clutter-free. All of our offerings are free-of-charge with all costs offset by banner advertising. Premium offerings are available to improve your experience.

User Menu

Secure Browsing & Transactions

eLightbars.org uses SSL to secure all traffic between our server and your browsing device. All browsing and transactions within are secured by Sectigo SSL with high-strength encryption.